Overlevelsesteknik – Kulde

Klik på: Overlevelsesteknik – for at gå til starten (første side – Entré) af dette element på denne hjemmeside.

Overlevelsesteknik er for overskuelighedens skyld opdelt i 12 underpunkter, som følger:

Nederst på denne side ser du et Galleri med foreløbigt 7 fotos, som vedrører: Kulde:


Forord:

Jeg antager at kulde er den største dræber af mennesker der er havnet i en overlevelsessituation i ødemarken, i de tempererede dele af verden, (med lave grader og kold nedbør). – Kulde er altså fjende nr. 1, f.eks. i Skandinavien.

Temperatur er derudover en størrelse, som er sammenkædet med vind på dén måde, at den samlede negative effekt på (nedkøling af) menneskekroppen øges med vindhastigheden.

Endvidere er temperatur forbundet med, om man er tør eller våd. Er man uhensigtsmæssigt klædt på til aktuelle forhold (vejrlig), samtidigt med at man er konstant våd, kan hypotermi indtræde ved en lufttemperatur på hele 21 grader.

Temperaturen falder også støt med højden over jorden. Er der ca. 15 grader hvor du befinder dig, og du bestiger et bjerg på 1.000 meter, vil temperaturen deroppe være ca. 0 grader.


I Galleriet herunder kan du klikke på 1. foto, og taste dig frem og tilbage i fotos med tastaturets piltaster (højrepil: frem i Galleriet og venstrepil: tilbage i Galleriet) – eller klikke på pile i højre og venstre side på skærmbilledet:

Du kan højreklikke på de åbne fotos, og gemme disse på egen PC, telefon eller lignende.


CTRL + Home bringer dig til toppen af denne side. – Eller klik hér.

Gå til starten af hjemmesiden: Forside.