Overlevelsesteknik – Færdsel i sne og overlevelse

Klik på: Overlevelsesteknik – for at gå til starten (første side – Entré) af dette element på denne hjemmeside.

Overlevelsesteknik er for overskuelighedens skyld opdelt i 12 underpunkter, som følger:

Nederst på denne side ser du et Galleri med foreløbigt 5 fotos, som vedrører: Færdsel i sne og overlevelse:

Forord:

Sne kan gøre vandring uhyre meget mere energikrævende og trættende, end almindelig vandring i fast terræn. Ved anstrengende vandring i sne kan man svede så meget, at man bliver våd på overfladen af kroppen, hvilket kan føre til meget kraftigt varmetab, især når man senere står stille eller sætter sig for at hvile. – Omvendt kan sne også være fint til at bygge læ og skjul, ligesom sne kan have en isolerende effekt. Sne kan også smeltes til drikkevand.

Snevejr giver lavere sigtbarhed, og medfører herved nedsat mulighed for at navigere, og for at opdage f.eks. farlige klippesprækker, som er skjult af snedække eller tynd is. – Derfor bør vandring undgås i tættere snevejr, og i øvrigt også i tæt tåge og om natten.

At vandre i snevejr i terræner med store rovdyr er heller ikke smart, da snevejr dæmper ens afgivelse af lyd, som normalt skræmmer rovdyrene væk. – Da også sigtbarhed er nedsat i snevejr, risikerer man (og især hvis man vandrer i modvind), at meget pludseligt at være helt tæt på f.eks. en bjørn som kan have unger, som straks vil blive forsvaret med op til 50 km/timen i den helt forkerte retning. Resultatet af dette kan blive, at man enten bliver dræbt straks, eller bliver så hårdt skadet at man dør alligevel senere, eller at man dør af en ikke medicineret infektion.


I Galleriet herunder kan du klikke på 1. foto, og taste dig frem og tilbage i fotos med tastaturets piltaster (højrepil: frem i Galleriet og venstrepil: tilbage i Galleriet) – eller klikke på pile i højre og venstre side på skærmbilledet:

Du kan højreklikke på de åbne fotos, og gemme disse på egen PC, telefor eller lignende.


CTRL + Home bringer dig til toppen af denne side. – Eller klik hér.

Gå til starten af hjemmesiden: Forside.