Overlevelsesteknik – At finde og tilberede vand

Klik på: Overlevelsesteknik – for at gå til starten (første side – Entré) af dette element på denne hjemmeside.

Overlevelsesteknik er for overskuelighedens skyld opdelt i 12 underpunkter, som følger:

Herunder ser du et Galleri med foreløbigt 20 fotos, som vedrører: At finde og tilberede vand:

Forord:

Uanset om du beslutter at blive på stedet i forventning om at blive fundet og reddet, eller om du vil gå din redning i møde – bliver det sikkert nødvendigt at du kan finde vand.

Årsagen hertil er: Et menneskes daglige behov af væske er ca. 3,5 liter ved ikke hårdt fysiskt arbejde, hvorimod en tung lastet march kræver ca. 5,5 liter. – Et menneske kan svede op til 1,5 liter i timen.

Mange steder kan man finde vand der er direkte klar til at drikke, men andre steder må man aktivt frembringe vand – og måske også tilberede vandet så det er ufarligt. – Vand kan indeholde bakterier, parasitter og vira, men disse kan fjernes på forskellige måder.

At i tide samle rigelige mængder vand (så selvpassende indsamlingsmetoder som muligt) og vide hvordan dette opbevares, er også væsentligt.

Når man skal finde vand og mad, kan det desuden blive nødvendigt at forsvare sig mod større rovdyr. – Se hvordan.


I Galleriet herunder kan du klikke på 1. foto, og taste dig frem og tilbage i fotos med tastaturets piltaster (højrepil: frem i Galleriet og venstrepil: tilbage i Galleriet) – eller klikke på pile i højre og venstre side på skærmbilledet:

Du kan højreklikke på de åbne fotos, og gemme disse på egen PC, telefon eller lignende.


CTRL + Home bringer dig til toppen af denne side. – Eller klik hér.

Gå til starten af hjemmesiden: Forside.