Overlevelsesteknik – At finde og tilberede mad

Klik på: Overlevelsesteknik – for at gå til starten (første side – Entré) af dette element på denne hjemmeside.

Overlevelsesteknik er for overskuelighedens skyld opdelt i 12 underpunkter, som følger:

Herunder ser du et Galleri med foreløbigt 136 fotos, som vedrører: At finde og tilberede mad:

Forord:

I en overlevelsessituation bliver dette meget anderledes, end at købe mad i Føtex eller Menu og tilberede den hjemme i køkkenet.

De fleste nødstedte i Skandinavien vil formentlig være bjærget, inden de for alvor når frem til at skulle skaffe sig føde dagligt. – I koldt vejr vil dog behovet for næring øges, for at menneskekroppen skal kunne opretholde varmen og energien.

Vedrørende energien, kan det forekomme forbavsende hvor hurtigt ens energi øges, blot efter at have spist f.eks. et stykke chokolade.

Når man for alvor skal skaffe maden selv, bliver der behov for en del færdigheder, som man måske ikke er vant til. – Der skal jages og fiskes og indsamles planteføde. – Og hvordan dræber man et dyr på den mest humane og sikreste måde?

Når man skal finde mad og vand, kan det desuden blive nødvendigt at forsvare sig mod større rovdyr. – Se hvordan.

Er man en erfaren jæger eller fisker, har man naturligvis en stor fordel.

Der skal laves våben, fiskegrej, fælder og snarer – og man skal vide at nogle af plantedelene er spiselige og andre plantedele på samme plante er giftige.

Man skal kunne et par væsentlige knob (snareknob), man skal nogenlunde kunne genkende dyrespor og man skal kunne noget om sporing og eftersøgning for at finde dyrene. – Se også Knob.

Ildtænding, bålplacering og brug af forskellige båltyper egnet til forskellige ting bliver også en disciplin, når maden skal tilberedes. – Se også: At lave ild og varme.


I Galleriet herunder kan du klikke på 1. foto, og taste dig frem og tilbage i fotos med tastaturets piltaster (højrepil: frem i Galleriet og venstrepil: tilbage i Galleriet) – eller klikke på pile i højre og venstre side på skærmbilledet:

Du kan højreklikke på de åbne fotos, og gemme disse på egen PC, telefon eller lignende.


CTRL + Home bringer dig til toppen af denne side. – Eller klik hér.

Gå til starten af hjemmesiden: Forside.