Jagt

Se også: http://find-dit-rigtige-jagtudbytte—find-your-right-cull.dk/

Forord:

Jeg har været jæger siden jeg var 10 år, og hér på denne side har jeg samlet en del blandede nye og gamle fotos optaget ude i naturen i indland og udland. Fotos er optaget som man ser det ude i naturen, under forskellige vilkår og vejrlig. – Alt til deling med jagtvenner, familie, gode venner og gode bekendte.

Disse fotos må ikke kopieres eller videreformidles på nogen måde, uden min skriftlige tilladelse (se også Disclaimer), idet dog familie, jagtvenner, venner og gode bekendte naturligvis må kopiere/hente fotos til eget ikke kommercielt brug, da det er dette denne side er beregnet til.

Dersom du ikke selv er jæger, bør du måske springe denne del af hjemmesiden over.

Ud over at det er sjovt for de fleste jægere at se andres jagtfotos, vil du hér måske også kunne lære noget om råvildt – f.eks. se alt hvad råvildt spiser i de forskellige landskaber i de forskellige årstider – dette i en række fotos af tekster herom. – Alt i Gallerier længere nede på denne side.


Denne hjemmeside indeholder også en side, som bør være af stor interesse for f.eks. råvildtjægere og elgjægere – nemlig siden: Vildtanalyse og Afskydningsværktøjer. – Hér beskrives hvordan du (blandt meget andet), kan finde det sandsynlige antal dyr (køns,- og aldersopdelt) og det bedste jagtudbytte i hele landet, i landets distrikter og også på dit eget jagtareal – fordelt på voksne handyr, voksne hundyr og unger. Hvor mange bukke og seksendere har du sandsynligvis på dit jagtareal den 16.05.?. – Du kan også optimere bestanden af trofæbærende handyr.

Se også: Overlevelsesteknik – som er rigtig godt at kende til, dersom du skulle havne i en overlevelsessituation, f.eks. på en jagtrejse til det vilde Sverige, Norge eller Polen. – Med dette kan du også imponere dine børn eller børnebørn, ved at afprøve ting og sager ude i haven eller i skoven.

Se også: Træer, planter og blomster, som kan være hensigtsmæssige at kende, dersom man er f.eks. råvildtjæger eller ornitolog.

Se også: Jagtvittigheder, hvis du trænger et godt grin.

Se også: Knob, som også en jæger kan have nytte af.


Efter de 4 første fotos herunder, ser du 1.212 fotos fordelt på 3 gallerier med i alt 6 sider, og planen er, at der vil tilkomme flere fotos efterhånden. – Hav lidt tålmodighed med at fotos fremkommer.

Jack, og i baggrunden ses Johannes, som tog mig med på jagt da jeg var 10 år – og lige til sidste år. Smeden Johannes var en rigtig dygtig og human jæger. – Han var en særdeles god og betænksom læremester, og vist nok meget retfærdig. – En rigtigt savnet ven.
Naturen er nu dejlig….
Pürch til smalrå i Terslev. 2 meter væk hørte hun klikket fra kameraet, og så gik det hele rigtigt stærkt. Et stykke råvildt kan løbe 98 km/tim. over 100 meter og 72 km/tim i gennemsnit over 700 meter, springe 1,75 m i højden og 6 meter i længden.
Ca. 2- årig gaffelbuk på Møn. Tung buk, 4 cm. over ørerne, meget lille udlæg (største afstand mellem stænger) og pæne perler (som opstår ved brokdannelser i basthuden, der er ligesom alm. hud, men uden svedkirtler). – Råvildt er et af de dyr, som har den største overflade i forhold til kropsvægten,
16.01.2020 fodrede Henning og Jack i Borup. Pludselig mærkede jeg noget som stødte til min lomme. Det var en smuk og helt tam rå (nok 2-3 år) som ville kæle. Hun havde GPS- halsbånd på og hun traskede omkring os og hyggede sig. Godt var det vist, at Henning ikke havde hunden Viggo med.

Her er først en lille bøn fra mig, på vegne af hjortevildtet:

Rigtigt mange jægere anvender stadigvæk hjertekuglen til hjortevildt, og skydebanernes bukkeskiver opfordrer (også helt uforståeligt) til rene lungekugler. – Hent (åbn) venligst filen: “JH Fyr hjertekuglen – anvend CNS- kuglen.xlsx”, og se dette dokumenteret grundigt. – Husk at: “Aktiver redigering” øverst i filen du åbner, for at alle aktive links virker. – Når du henter denne .xlsx fil, bliver den automatisk sikkerhedsscannet. – Når du har åbnet denne fil, kan du gemme filen på din enhed, for at se denne senere.


I de 3 gallerier herunder kan du klikke på 1. foto, og taste dig frem og tilbage i fotos med tastaturets piltaster (højrepil: frem i Galleriet og venstrepil: tilbage i Galleriet) – eller klikke på pile i højre og venstre side på skærmbilledet.

Der er 3 gallerier med i alt 6 sider, som man skifter imellem, ved at klikke på pilknapperne 1, 2 og 3 under gallerierne du ser nedenfor – og der er derfor mange flere fotos end du umiddelbart ser herunder, når du scroller nedad, hvor du kun ser første side i et galleri (pilknap 1):

Husk at klikke på pilknapperne 1, 2 og 3 ovenfor – for at se flere fotos.

Husk at klikke på pilknapperne 1, 2 og senere 3 ovenfor – for at se flere fotos.


CTRL + Home bringer dig til toppen af denne side. – Eller klik hér.

Gå til starten af hjemmesiden: Forside.